1Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Időpontegyeztetés miatt kérjük először keressen fel minket elérhetőségeink egyikén. Így kérdéseire is válaszolhatunk, illetve van lehetőség előzetes helyszíni szemlére.

2Gépkocsi beszállítás


Amennyiben a kivonandó gépjármű már közlekedésre nem alkalmas, úgy térítés ellenében beszállítjuk.

3Adminisztráció


Az adminisztrációs folyamatnál a tulajdonosnak vagy meghatalmazottnak jelen kell lennie. A gépjárművet azonosítjuk, elkezdjük a szárazra fektetését, közben irodánkban kiállítjuk a Bontási Átvételi Igazolást.

4Végleges kivonás


A gépjármű kivonási folyamatának az utolsó lépése, hogy a kiállított Bontási Átvételi Igazolást a tulajdonos (vagy meghatalmazott) elviszi az illetékes Okmányirodába, ezzel igazolva, hogy a járművet átadta egy regisztrált autóbontónak.

További információk:


Az adminisztrációhoz kérjük a következő dokumentumokat hozza magával:
- Forgalmi engedély
- Törzskönyv (1999. 07. 12.-e után kiállított forgalmi engedély esetén)
- Személyigazolvány, lakcímkártya
- Rendszámtáblák

További dokumentumok, különleges esetekben:

- Meghatalmazás (amennyiben nem Ön a tulajdonos)
- Adás-vételi szerződés (ha még nem íratta át a járművet a saját nevére)
- Céges autó esetén: aláírási címpéldány és cégkivonat (ha nem cégben jegyzett személy jár el, akkor + céges meghatalmazás)
- Külföldi rendszámmal / forgalmival rendelkező jármű esetén kérjük a járművel kapcsolatban fellelhető összes iratot hozza magával
- Ha a forgalmiban az üzembentartó van bejegyezve és nincs törzskönyve a gépjárműnek, akkor az okmányirodában egy úgynevezett Hatósági Bizonyítványt kell igényelni, mely tartalmazza a tulajdonos- és a gépjármű adatait.
- Amennyiben TAXI-ként üzemelt a jármű, a végleges kivonást a Központi Okmányirodában végzik, a kivonáshoz szükséges a sárga és a fehér rendszám is
- Hagyatéki vagyon / örökösödés esetén: hagyatékátadó végzést állítanak ki az örökös részére, ez jelenti majd a tulajdonjogot a járműre


Letölthető dokumentumok:

Meghatalmazás magánszemély részére
Meghatalmazás vállalkozás részére

Ha a fenti információkon kívül kérdése lenne, keressen minket bizalommal, hogy segíteni tudjunk!