Rekordgyorsan kifutott az N betű, de a helyére nem az ábécé szerinti O-betű jön. „Azért nem lehet O karakterrel kezdeni, mert összetéveszthető a Q és a 0 karakterekkel (Pl.: OOQ-011)” – szól a hivatalos indoklás.

Az utolsó N betűvel kezdődő rendszámokat osztják ki ezekben a hetekben az okmányirodák, az új kezdőbetű a P lesz. Pár héten belül megkezdi a Plaket Kft. az új fémlemezek gyártását, amelyek várhatóan november-december fordulóján kerülnek be az okmányirodák páncélszekrényeibe. Onnantól kezdve pofonegyszerű az átállás: az érkező igényekre az utolsó darabokig az N-es rendszámokat adják ki az ügyintézők, majd ezek elfogyása után nyúlnak a P-betűsökhöz.

Az átállás nyilvánvalóan nem esik azonos napra az ország különböző pontjain. Akár több hét is eltelhet egy nepperek által kedvelt fővárosi okmányiroda első P-betűs rendszámának kiadása, majd egy kevésbé pörgős vidéki hivatal utolsó N-es azonosítójának kiadása között. Arra nincs lehetőség, hogy valaki – mivel látott már az utcán – a kezébe nyomott N-es helyett inkább P-betűset kérjen, mert neki az jobban tetszik. Az ügyintézők sorban adják ki a lemezeket.

Az elmúlt másfél évtizedben egyik betű sem futott ki ennyire gyorsan, különösen az N előtt közvetlenül használt M és L betűkkel összevetve feltűnő a mindössze egy és háromnegyed évnyi használat. A válság tépázta L-t négy évnél is hosszabb ideig adták, az utána következő M betűt az immár éledező, de a 2008 előttinél azért még szerényebb járműpiac 3,5 évig tartotta életben.

Jól mutatják a dátumok, hogy mekkora a különbség az összeomlás utáni évek pangása és a tavaly óta egyre erősebb piacpörgés között. Az új autók értékesítése és a használtak behozatala évről évre határozottan emelkedik, azaz egyre több üzembentartó jelentkezik vadonatúj azonosítóért az okmányirodákban.

Itt látható, hogy melyiket mikortól meddig adták a hivatalok:
– M: 2011.11.22-én szállították az első rendszámot, 2015.03.11-én adták ki az utolsót.
– L: 2007.12.04-én szállították az első rendszámot, 2012.03.27-én lett kiadva az utolsó.
– K: 2005.12.09-én szállították az első rendszámot, 2007.10.25-én adták ki az utolsót.
– J: 2003.12.22-én szállították az első rendszámot, 2005.11.11-én adták ki az utolsót.

Természetesen továbbra is kérhető (majdnem) bármilyen őrült felirat. Változatlanul él a lehetőség, bárki választhat saját magának a még ki nem adott 3 betű és 3 szám rengeteg variációjából bármit, aminek a hatósági díja jelenleg 112 450 forint. Ugyanennyiért az is kérelmezhető a hatóságnál, hogy az autón jelenleg használt, valamiért a tulaj szívéhez nőtt azonosítót „egyénileg kiválasztott rendszámmá” minősítsék, így az örök életre megmarad, újabb és újabb autókra áttehető.

A KEKKH által „egyedileg előállított rendszámtáblának” nevezett 4 betű és 2 szám, vagy 5 betű és 1 szám szintén választható 435 000 forintért, itt már sokkal több lehetőség adott nevek, akár értelmes szavak kiválasztására.

Forrás: vezess.hu