Miért van erre szükség?

A kérdést több szempontból is megközelíthetjük. Elsősorban azért, mert az autóbontás legfőbb szerepe az újrahasznosítás. Bolygónk véges erőforrásokkal rendelkezik, viszont a termelés és a népesség exponenciálisan növekszik.

A leadott autók egy hosszabb folyamaton mennek keresztül, aminek végeredményeképp a bevizsgált és használható alkatrészeket újra értékesíteni lehet, ezzel is csökkentve az újabb gyártósori igényeket. A járművek azon részei melyeket már nem lehet visszaállítani a forgalomba, további bontási folyamatokon esnek át, majd az elszállítást és a feldolgozást követően megkezdődik az újrahasznosításuk.

A környezetért tett dolgok mellett az sem elhanyagolható, hogy ezzel nagy terhet vehetünk le ügyfeleink válláról. Sokaknak okoz gondot a már évek óta az udvarban rozsdásodó jármű. Közúti közlekedésre már nem alkalmas, a feljavítás már nem költséghatékony, így ezek után ha fájó szívvel is, de el kell engedni, hogy újra a társadalom hasznos része lehessen.

Az elöregedett autókon kívül még az összetört járműveknél gyakori a végleges kivonás. Sajnos vannak olyan esetek is, ahol már nem lehet (vagy anyagilag nem éri meg) a javítást elvégezni. Ezt hívjuk totálkárnak.

Ne fizesse rá feleslegesen az adót és a biztosítást! Kérje segítségünket!